fbpx

So vas moje kreativne rešitve prepričale? Začnite jih izvajati v praksi! Pri tem vam bodo v veliko pomoč tudi moje knjige in delavnice s tehnikami razmišljanja.

PRIVOŠČI SI KNJIGO →ŽELIM SE PRIJAVITI →
O DELAVNICI

Lateralno razmišljanje

Delavnica, kjer se naučimo namerno generirati čim večje število čim bolj svežih idej.

Lateralno razmišljanje je ustvarjalno, kreativno razmišljanje, razmišljanje od strani, izven običajnih, rutinskih poti, razmišljanje o novih idejah in konceptih tudi, kadar nimamo nobenih problemov in na prvi pogled ne potrebujemo nobenih rešitev ali izboljšav.

Prednosti lateralnega razmišljanja so, da takšen način razmišljanja osvobodi in vpreže kreativno energijo posameznika ali tima, zagotavlja enoten jezik generiranja idej, pomaga nam pri iskanju drugačnih in boljših alternativ v dani situaciji.

 • UVOD – Kako razmišljamo, zakaj potrebujemo kreativnost in kaj je laterarno razmišljanje.
 • TEHNIKE LATERARNEGA RAZMIŠLJANJA (ki izhajajo iz tako imenovanega zelenega klobuka v okviru orodja za paralelno razmišljanje ‘šest klobukov razmišljanja’): fokus, področni in namenski (osredotočiti kreativno energijo na priložnosti in težave ter jasno definirati fokus), izvleček koncepta (izvleči koncept izza znane ideje, da ustvarimo več alternativ),  izpodbijanje (izpodbijati obstoječo situacijo in naše razmišljanje o njej),  naključna beseda (možgani povežejo naključno izbrano začetno točko, besedo ali sliko, z dano situacijo v novo idejo).
 • V primeru celovite NADALJEVALNE DELAVNICE še: provociranje in premikanje (ustvariti provokativne ideje in jih preobrniti v praktične nove ideje), žetev (organizirati in povečati donos na sestanku za generiranje idej), obravnavanje in ocenjevanje (okrepiti ideje, da so koristne, praktične in izvirne ter izvesti vnaprejšnje ocenjevanje ideje).
 • NAMEN DELAVNICE  – naučiti se generirati ideje zavestno in namensko, preiti od gole želje, da bi bili ustvarjalni, k sistematični uporabi orodij lateralnega razmišljanja in se navaditi uporabljati tehnike lateralnega razmišljanja.

Kaj lahko pričakujete od delavnice:

 • Na začetku se bodo udeležencem tehnike zdele čudne, ker so ne-logične, ne-vertikalne.
 • Učimo se in vadimo metodologijo tovrstnega razmišljanja.
 • Vsakdo lahko osvoji veščino lateralnega razmišljanja, vendar zahteva veliko vaje.
 • Ko lateralno razmišljanje obvladamo, postane tudi življenje lažje obvladljivo.

Termin in podrobnosti:

DELAVNICA za motivirane posameznike z vseh vetrov bo potekala 19. in 20. junij 2024, od 9.30 do 16.00.

Tokrat imate izjemno priložnost, saj bodo delavnico vodile mednarodno licencirane trenerke Lateralnega razmišljanja:

Danica Tajčman, mag. Janja Milič Velkaverh, mag. Katja Kerin Rozman, mag. Rosana Šuc Ravničan, dr. Nataša Iršič Bedenik in Tanja Čajavec

Za podjetja termine sproti prilagajamo. Izpolnite spodnji obrazec in našli bomo termin, ki vam ustreza. Idealno je, da se najavite vsaj 3 mesece vnaprej.

Izkušnje naših tečajnikov:

“Predavateljica mi je bila izredno všeč. Ni dolgovezila in nas dolgočasila s teorijo. Teorijo smo se “sproti” naučili. Čas je hitro minil in učenje je potekalo “hands on” in ne “ears on”.” – zadovoljna tečajnica

“Delavnici sta res zakon!!!! Nastja Mulej je zakon!!!! Investicija v delavnico je zakon, a odvisna le od udeleženca: če naučeno uporablja, je dobiček neomejen in doživljenjski, če ne…si je kriv sam!” – Ana Farkaš, oblikovalka

Nova orodja: mag. Nastja Mulej

Vaša investicija in način plačila:

Cena:

V enkratnem znesku 390 € (za 12 urno delavnico)
Možno je plačilo na obroke: 2 x 220 €

Če ste tečaj že opravili in želite osvežiti znanje: za ponavljalce 130 €.

Cena vključuje:

 • mednarodno licenciran program,
 • prevedeno avtorsko gradivo Edwarda de Bono,
 • mednarodno potrdilo o udeležbi.

Izkušnje naših tečajnikov:

“Po dolgem času sem to soboto doživel resnično zanimivo in zame zelo koristno delavnico, zato sem se odločil, da vam to tudi povem in se vam zahvalim za prijetno in koristno sobotno druženje. Lateralno razmišljanje mi je sedaj še bolj domače.” – Dr. Franc Bračun, Abanka

Število mest je zaradi kakovostnega dela v skupini omejeno. Prijave sprejemamo do zasedenosti mest.

Pohitite s prijavo, saj je prijava možna le do zapolnitve mest:

  Prijava na delavnico, predavanje ali sestanek.
  1. *
  1. Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja akademije UMNA.