fbpx

Šest medalj vrednosti – za poskusne zajčke, druga ponovitev

Šest medalj vrednosti – za poskusne zajčke, druga ponovitev
Šest medalj vrednosti – za poskusne zajčke, druga ponovitev

More

22. februarja, 2021 to 26. februarja, 2021 Vsi delavni dnevi 17:00 - 19:00

Od 24. 11. 2020 sem licencirana (Master) trenerka za najnovejšo de Bonovo metodologije: Šest medalj vrednosti. Ker je prepoznavanje vrednosti ključno gonilo organizacijskega uspeha. Ker moram vaditi, spet organiziram delavnico za poskusne zajčke, ki so že bili na vsaj dveh celovitih de Bonovih usposabljanjih (Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje I in II, Moč zaznavanja, Enostavnost, CoRT 1 in 4, 2 in 3).

Ključ pri sprejemanju odločitev, ki bodo prinesle največjo vrednost, je v ustvarjanju okvirja, ki je dovolj specifičen za dodajanje pomena, hkrati pa dovolj prožen, da se lahko širi in krči z vsakim posameznim izzivom. Dovolj trden okvir v podporo temu vašemu trudu boste našli v metodologiji Šest medalj vrednosti™ (Six Value Medals ™) dr. Edwarda de Bona.

Veščine, ki se jih naučijo v programu Šest medalj vrednosti, ljudem pomagajo:

  • hitro, a temeljito poiskati vrednosti in vrednote,
  • določiti, katere vrednosti in vrednote so najpomembnejše, nato pa
  • zagotoviti, da se najvišje vrednosti in vrednote obravnavajo in maksimirajo na vsakem koraku.

Kot da bi nadeli očala s šestimi lečami, po eno za vsako od šestih pomembnih vrednotnih kategorij:

Zlata medaljaZlato je dragoceno, ljudje prav tako. Zlata medalja sprašuje, kaj je pomembno za ljudi? Človeške vrednosti in vrednote vključujejo ponos, dosežke, občutek pripadnosti, upanje, zaupanje in rast.
Srebrna medaljaSrebro vpliva na organizacijo. Kaj je pomembno za organizacijo? Kakšni so naši cilji kot podjetja in kako nam bodo bodoči ukrepi pomagali ali nas ovirali pri uresničevanju teh ciljev?
Jeklena medaljaJeklo mora biti čim močnejše. Jeklena medalja sprašuje, kakšne so posledice za kakovost? Kako bo odločitev vplivala na kakovost našega dela?
Steklena medaljaSteklo ima lahko obliko številnih funkcionalnih, pogosto lepih in barvitih predmetov. Steklena medalja zajema spremembe, inovacije, preprostost in ustvarjalnost.
Lesena medaljaLes poudarja ekološke vrednosti in vrednote v najširšem smislu. Ali imamo po tej poti pozitiven ali negativen vpliv na okolje?
Medeninasta medaljaMedenina je videti zlato, vendar ni. Vrednosti medeninastih medalj preučujejo videz in zaznavanje. Kako se bo to dejanje razlagalo?

Zainteresirani mi pišite na info@nastjamulej.com. Hvala 🙂