fbpx

So vas moje kreativne rešitve prepričale? Začnite jih izvajati v praksi! Pri tem vam bodo v veliko pomoč tudi moje knjige in delavnice s tehnikami razmišljanja.

PRIVOŠČI SI KNJIGO →O DELAVNICI →
O METODI

I.D.E.A.S

Spodbudite sebe in svoje sodelavce k (še bolj) kreativnemu razmišljanju – s konkretnimi tehnikami generiranja idej!

Usposabljanje I.D.E.A.S. je 32-urna zelo interaktivna delavnica, na kateri spoznamo, vadimo in urimo različne tehnike definiranja izziva, generiranja in vrednotenja idej ter sestavljanja akcijskih načrtov – najprej na splošnih in potem na lastnih poslovnih in osebnih izzivih.

Na kreativnih srečanjih, ki bodo potekala po dogovoru, bomo spoznali model I.D.E.A.S. in tehnike za pridobivanje, ustvarjanje in vrednotenje idej. Gre za 12 različnih tehnik, uporabnih za različne vrste izzivov in timov.

I.D.E.A.S. je zelo učinkovit 5-stopenjski model za kreativno soočanje z izzivi, ki ga je razvil mednarodni predavatelj in svetovalec Dimis Michaelides. Vsaka stopnja zahteva od nas (in nam omogoča) divergenten in konvergenten način razmišljanja.

Avtorji posameznih tehnik generiranja in vrednotenja idej so raznoliki, tehnike pa so že dolga leta preizkušene v poslovni praksi.

INVESTIGATE / RAZISKUJTE: raziskovanje in pridobivanje informacij – Miselni vzorci

DEFINE / OPREDELITE: razdelitev izziva v bolj obvladljive enote in ponovno definiranje/opredelitev – Lestvica abstraktnosti

ENVISION / ZAMISLITE SI: predstavljajte si kar največ možnih načinov za kreativno soočanje z izzivom – Brainstorming (viharjenje idej), Brainwriting (6-3-5), Slikovne asociacije, S.C.A.M.P.E.R., Analogije in metafore, Magična ideja

APPRAISE / VREDNOTITE: ocenite ideje, razvrstite jih in izberite najboljše – 4P vrednotenja idej, VOI selekcije idej

START! / ZAČNITE!: pridobite podporo vseh, ki se jih tiče, in naredite akcijski načrt – Strategija prepričevanja, Najboljši in najslabši scenarij, Akcijski načrt