fbpx

So vas moje kreativne rešitve prepričale? Začnite jih izvajati v praksi! Pri tem vam bodo v veliko pomoč tudi moje knjige in delavnice s tehnikami razmišljanja.

MODERIRANJE →O DELAVNICI →
O METODI

Šest medalj vrednosti™ dr. Edwarda de Bona

Prepoznavanje vrednosti je ključno gonilo organizacijskega uspeha.

Se tudi vi sprašujete:
Kaj je naša ponujena vrednost?
Kakšna je naša dodana vrednost?

Kaj če bi lahko računali na to, da bodo zaposleni razvrščali možnosti z uporabo splošno razumljivega okvira, ki bi povečal vrednost organizacije na vsakem koraku – za stranke, zaposlene, delničarje, skupnost in še več?

Ključ pri sprejemanju odločitev, ki bodo prinesle največjo vrednost, je v ustvarjanju okvirja, ki je dovolj specifičen za dodajanje pomena, hkrati pa dovolj prožen, da se lahko širi in krči z vsakim posameznim izzivom. Dovolj trden okvir v podporo temu vašemu trudu boste našli v metodologiji Šest medalj vrednosti™ (Six Value Medals ™) dr. Edwarda de Bona.

Veščine, ki se jih naučijo v programu Šest medalj vrednosti, ljudem pomagajo:

  • hitro, a temeljito poiskati vrednosti in vrednote,
  • določiti, katere vrednosti in vrednote so najpomembnejše, nato pa

  • zagotoviti, da se najvišje vrednosti in vrednote obravnavajo in maksimirajo na vsakem koraku.

Kot da bi nadeli očala s šestimi lečami, po eno za vsako od šestih pomembnih vrednotnih kategorij:

Zlata medalja
Zlato je dragoceno, ljudje prav tako. Zlata medalja sprašuje, kaj je pomembno za ljudi? Človeške vrednosti in vrednote vključujejo ponos, dosežke, občutek pripadnosti, upanje, zaupanje in rast.

Srebrna medalja
Srebro vpliva na organizacijo. Kaj je pomembno za organizacijo? Kakšni so naši cilji kot podjetja in kako nam bodo bodoči ukrepi pomagali ali nas ovirali pri uresničevanju teh ciljev?

Jeklena medalja
Jeklo mora biti čim močnejše. Jeklena medalja sprašuje, kakšne so posledice za kakovost? Kako bo odločitev vplivala na kakovost našega dela?

Steklena medalja
Steklo ima lahko obliko številnih funkcionalnih, pogosto lepih in barvitih predmetov. Steklena medalja zajema spremembe, inovacije, preprostost in ustvarjalnost.

Lesena medalja
Les poudarja ekološke vrednosti in vrednote v najširšem smislu. Ali imamo po tej poti pozitiven ali negativen vpliv na okolje?

Medeninasta medalja
Medenina je videti zlato, vendar ni. Vrednosti medeninastih medalj preučujejo videz in zaznavanje. Kako se bo to dejanje razlagalo?