fbpx

So vas moje kreativne rešitve prepričale? Začnite jih izvajati v praksi! Pri tem vam bodo v veliko pomoč tudi moje knjige in delavnice s tehnikami razmišljanja.

PRIVOŠČI SI KNJIGO →ŽELIM SE PRIJAVITI →
O DELAVNICI

Dizajnersko razmišljanje po de Bonu

Lahko analizirate preteklost, a prihodnost morate oblikovati.” dr. Edward de Bono

Dizajnersko razmišljanje po de Bonu je tečaj, ki ga vodi mag. Nastja Mulej, izkušena trenerka razmišljanja z več kot 20 letnimi izkušnjami in izglasovana za PREDAVATELJICO LETA 2022.

Delavnica je sestavljena iz orodij za razmišljanje, ki so jih razvili dr. Edward de Bono in drugi avtorji z njihovim dovoljenjem.

S prepoznavanjem nezadovoljenih potreb vaših potencialnih strank in dosedanjih strank in z uporabo lateralnih tehnik razmišljanja boste izboljšali zadovoljstvo vaših strank in hkrati vzpostavili način za povečanje baze strank.

Učenje bo ustrezno in uporabno, saj je program osnovan tako, da udeleženci delajo na projektih iz resničnega življenja, ki se nanašajo na vašo organizacijo.

Kdo je Edward de Bono?

Dr. Edward de Bono, je bil doktor medicine in psihologije, ki je svoje življenje posvetil razvoju učinkovitosti (v razmišljanju) in kreativnemu razmišljanju. Zaradi svojih nenavadnih, učinkovitih ter inovativnih pristopov je bil nominiran za Nobelovo nagrado za ekonomijo 2005. Več o avtorju, čigar izbrane tehnike razmišljanja so zbrane v tem programu, si preberite na povezavi: dr. Edward de Bono.

Video, ker dr. Edward de Bonu razloži, kaj pomeni ustvarjati vrednost:

Komu je namenjena delavnica Dizajnersko razmišljanje po de Bonu:

Delavnica je namenjena vam, če ste podjetnik/podjetnica ali vodja tima, ki oblikuje prodajni proces, delate v marketingu ali prodaji, vodja podjetja ali prodajnih oddelkov in:

   • želite izboljšati strategijo prodajnega procesa,
   • v nulo razjasniti profil vaših kupcev in izboljšati predstavitev vaših storitev in/ali produktov,
   • izboljšati komunikacijsko strategijo,
   • kadarkoli v procesu vašega dela posegati po preprostih kreativnih rešitvah,
   • na praktičnih primerih iz vašega dela preveriti in utrditi naučene tehnike.

Vsebina delavnice:

 • UVOD v delavnico Dizajnersko razmišljanje po de Bonu: Spoznavanje načina dela, pregled vsebine in spoznavanje sošolcev, kar je izrednega pomena za dobro in učinkovito sodelovanje skozi celotno delavnico.
 • FOKUS IN TEHNIKE ZA KRISTALIZACIJO FOKUSNEGA STAVKA RAZMIŠLJANJA: Fokus razmišljanja je ključnega pomena za kvaliteten končni rezultat. Brez jasnega in točnega fokusnega stavka se razmišljanje hitro zakomplicira in končni izid ne prinese rezultata, zaradi katerega investiramo čas v proces dizajniranja razmišljanja.
 • RAZISKOVANJE OZ. SPOZNAVANJE PRESONE: Persona je namišljena (idealna) stranka, kateri želimo rešiti problem in ji z izdelkom ali storitvijo olajšati življenje. Da bo proces prodaje krajši in učinkovit, želimo poznati ne le njene demografske lastnosti, temveč tudi njene misli, občutke in navade.
 • RAZVIJANJE: Za učinkovit proces razvoja komunikacije, storitve ali izdelka je potrebno kreativno razmišljanje. Bolj kot bomo kreativni, lažje bomo našli rešitev za izzive, ki so pred nami. Ne le eno samo rešitev, ampak mnogo idej! Na tem mestu boste spoznali de Bonova orodja kreativnega razmišljanja.
 • OVREDNOTENJE: Izbira, ovrednotenje in preoblikovanje prave ideje je “zagotovilo” za to, da na koncu izberemo tisto pravo idejo, ki bo spremenila naše poslovanje na bolje, nam prinesla kvaliteto izdelkov, storitev in komuniciranja.
 • IZVEDBA: Tu pride na vrsto prototipiranje zamišljenega, matrika izboljševanja in sinopsis prodajne zgodbe, ki bo pritegnila stranke. Končno pa tudi akcijski načrt, ki vam bo pomagal, da boste vse kar ste si zamislili na delavnici, resnično izvedli. Saj veste, ideja brez izvedbe ni kaj dosti vredna.

Kaj lahko pričakujete od delavnice Dizajnersko razmišljanje po de Bonu:

Najbolj* interaktivno delavnico, kjer boste:

    • od A do Ž pregledali strategijo prodajnega procesa,
    • dobili jasnost: komu in kako predstaviti vaše storitve in/ali produkte,
    • naučili kako enostavno in učinkovito postaviti komunikacijsko strategijo,
    • lažje postavili v vlogo uporabnika vaših storitev in/ali izdelkov, ter
    • spoznali tehnike lateralnega razmišljanja, ki vam bodo prinesle kreativne rešitve za vaše poslovanje (ne le v tem procesu ampak za vedno).

* Po oceni naših udeležencev so Nastjine (Zoom) delavnice najbolj interaktivne delavnice, kar so jih kdaj obiskali.

S programom “Dizajnersko razmišljanje po de Bonu” smo dobili nov pristop, uporaben v različnih panogah in na različnih področjih, kot so oblikovanje boljših izdelkov, storitveno načrtovanje, ustvarjanje bolj privlačnih učnih okolij, ustvarjanje novih idej za poslovne strategije in drugo. Kombinacija ‘de Bonovskega’ pristopa in orodij razmišljanja prinaša novo raven inovativnosti in ustvarjalnosti pri reševanju problemov, pa tudi pri odločanju. Kot zaprisežen ‘de Bonovec’ lahko udeležbo v tem usposabljanju samo toplo priporočam.” Dalibor Čotar

Program Dizajnersko razmišljanje po de Bonu me je zares navdušil. Pridobljeno znanje pridno izkoriščam na svoji poslovni poti, dostikrat pa mi pomaga tudi v zasebnem življenju. Hvala Nastja, za vse aha in oh momente.” Mateja Ropas

Termin in podrobnosti:

TERMINE DELAVNICE za podjetja sproti prilagajamo. Izpolnite spodnji obrazec in našli bomo termin, ki vam ustreza.

 

Intenzivna vikend delavnica za individualne udeležence:

Ljubljana, 7. 8. in 9. julij 2023, z začetkom v petek ob 14.00. Točen urnik prejmete po prijavi.

Število mest je zaradi kakovosti izvedbe delavnice omejeno.

Vaša investicija in način plačila:

Cena delavnice za individualne udeležence: 598 € z DDV* in vključuje:

brezplačno knjigo Lateralno razmišljanje korak za korakom,
– mednarodno licenciran program in prevedeno licencirano gradivo,
– mednarodno priznano potrdilo o udeležbi,
– možnost za licenciranje za delo izven Slovenije,
– delo na praktičnih primerih, ki jih takoj lahko prenesete v svoje poslovno življenje.

*Možno je tudi plačilo na obroke.

Izkušnje naših tečajnikov:

Želela bi pohvaliti novi izobraževalni program Dizajnersko razmišljanje po de Bonu, ki sem ga spoznala pod vodstvom Nastje. Razvoj idej, produktov zapakiran v en program, ki te z razlago in orodji vodi od začetka do konca. Izjemno uporabno, če si želiš razviti poslovno idejo, ter se jo naučiti tudi prodati, rešiti osebni izziv, izdelati nov produkt ali samo svoje misli in razmišljanja voditi na produktiven način. Všeč mi je bilo, da je Nastja z veseljem odgovorila na vsa moja vprašanja, katerih je bilo veliko, kot vedno ter v skupini vedno ustvarila sproščeno in zabavno vzdušje. 🙂 ” Tjaša Gorenc

“Delavnica Dizajnersko razmišljanje po de Bonu, ki jo vodi Nastja, je zelo poglobljena, kjer se naučiš uporabljati več orodij, ki ti lahko pomagajo priti do raznih rešitev in idej, do katerih prej niti nikoli ne bi prišel. Na koncu prideš do tistega »mind blowing« spoznanja, da tvoji možgani znajo tudi malo drugačno razmišljati.

Meni osebno je všeč še zato, ker delavnica ni nikoli niti malo dolgočasna, saj je veliko dela v skupinah kot tudi individualnega dela. Nastja je izvrstna predavateljica, ki zna aktivirati naše možgane do te mere, da te »prisili« razmišljati out of the box. Na ta način spoznaš neko novo dimenzijo razmišljanja, ki jo lahko uporabljaš povsod tam kjer veš, da bi lahko nekaj izboljšal/a.

Lahko rečem, da je delavnica Dizajnersko razmišljanje po de Bonu tako kot »Brainstorming on Steroids” 🙂  Sanja Šendula

Število mest je zaradi kakovostnega dela v skupini omejeno na največ 12. Prijave sprejemamo le do zasedenosti mest.

Prijavite se zdaj, saj se delavnica izvaja le vsakih nekaj let. Število mest je omejeno!

  Povpraševanje za delavnico, predavanje ali sestanek.
  • Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja akademije UMNA.