fbpx

Moje poslanstvo je spraviti kreativno razmišljanje v šole (kot samostojni predmet) in v organizacije (kot poklic ‘idejnik’). Na svoji poti pa nisem sama.  Postanite tudi vi del moje pozitivne zgodbe! S skupnimi močmi do revolucije o razmišljanju.

KREATIVNE REŠITVE →
NA KRATKO O MENI

Nastja Mulej

Edina licencirana trenerka DE BONOVIH orodij razmišljanja v Sloveniji.

Mag. Nastja Mulej je magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja, specialistka za uspešno reševanje težav, ustvarjalno soočanje z izzivi, učinkovito vodenje ljudi, sestankov in projektov, timsko sodelovanje in več enostavnosti pri delu.

Dolgoletni trud in predanost, radovednost in želja po učenju sta jo pripeljali do ekskluzivnih licenc za treniranje tehnik razmišljanja in delovanja po dr. Edwardu de Bonu:

 • Bolj učinkovitega in usmerjenega, konstruktivnega in kreativnega, sistematičnega in sodelovalnega razmišljanja in delovanja, primernih za reševanje težav, izboljšavo postopkov ter vodenje sestankov, ljudi in projektov: šest klobukov razmišljanja.
 • Bolj ustvarjalnega razmišljanja, primernih za namerno generiranje čim večjega števila čim bolj svežih alternativ, idej in konceptov: lateralno razmišljanje.
 • Lateralnih orodij za namerni trud v smeri poslovnega poenostavljanja in za boj proti vsakodnevni zakompliciranostienostavnost v razmišljanju (ena od petih v Evropi, ena od 15-ih na svetu).
 • Neposrednega poučevanja razmišljanja osnovnošolskih in srednješolskih otrok: CoRT metoda, Cognitive Research Trust (skupaj z mag. Bojano Tancer).
 • Strukturiranega in kreativnega pristopa k ustvarjanju poslovnega procesa in učinkovite komunikacije s (potencialnimi) stankami, saj tekom proseca spoznamo njihove želje, potrebe in izzive: Dizajnersko razmišljanje po de Bonu. Je ena izmed 5. master de Bono trenerjev, ki je pridobila licenco za poučevanje in vodenje tega programa.

Tehnike razmišljanja uči in trenira na delavnicah, ki jih organizira za podjetja, šole in motivirane posameznike, po potrebi pa tudi moderira sestanke za svoje naročnike. Teh je vsak dan več.

Kratek življenjepis

V mednarodni agenciji New Moment – New Ideas Company je skoraj desetletje vodila oddelek za nove ideje. Organizirala je mednarodna interdisciplinarna srečanja za spodbujanje kreativnosti z vseh področij človeškega duha, New Moment Ideas Campus v Piranu, urejala revije in knjige založbe New Moment v treh jezikih, prirejala razstave, predstave, koncerte, srečanja in izobraževanja, svetovala pri strateških komunikacijskih projektih za naročnike agencije in žirirala več kot deset mednarodnih oglaševalskih festivalov. Pri Društvu za marketing je skrbela za odnose z mediji, svoje znanje in izkušnje pa je kot predavateljica na več visokih šolah (Academia, Fakulteta za dizajn, Visoka šola za trajnostni turizem, IAM) prenašala na mlajše generacije. Še vedno jo zanimajo vsebine, povezane s trženjem, in še vedno piše za strokovne revije. Nekoč je prepotovala več kot 60 držav, plavala z delfini in skakala s padalom. Zdaj pa s Pozitivno psihologijo za boljše življenje uvaja pozitivno revolucijo v lastni državi in tega naučiti tudi svoja zlata otroka.

Mag. Nastja Mulej je v letu 2023

bila izglasovana za najboljšo predavateljico* leta 2022.
*Čeprav bolj verjame v učinkovitost kontinuiranih treningov in izkustvenih delavnic kot v predavanja.

V letu 2021 je postala ponosna so-dobitnica:

 • Priznanja za najboljšo inovacijo v letu 2021.

 • Zlatega nacionalnega priznanja GZS za inovacijo 2021.

 • Posebnega priznanja za inovacijo, ki rešuje izzive Covid 19 za 2021.

 • Bronastega priznanja za inovacijo GZS OSR za 2021 za Maraton pozitivne psihologije.

Prav tako je bila izbrana za drugo najboljšo predavateljico* leta 2020 s strani podjetij! *Čeprav bolj verjame v učinkovitost kontinuiranih treningov in izkustvenih delavnic kot v predavanja.

Ponosna dobitnica priznanj za inovacijo 2021

V okviru projekta, ki ga že 28 let organizira revija Naša žena smo ustvarjalci Pozitivne psihologije za boljše življenje postali ‘Ljudje odprtih rok’,

Saj smo v sezoni 2020-21:

 • od 2. 10. do 21. 4. ustvarili 52 novih predavanj z 80-imi predavatelji in 17 ponovitev starih, a še vedno aktualnih predavanj s področja pozitivne psihologije in razvojne miselnosti, večinoma tolmačena tudi v znakovni jezik (poglej vsa tukaj).

 • Poslušalo nas je več kot 220.000 ljudi, ki ste donirali za 13 človekoljubnih organizacij.

 • Financirali smo se s pomočjo več kot 50 družbeno-odgovornih, razvojno naravnih podjetij.

 • Pri izvedbi nam je pomagalo več kot 100 ljudi.

In za to smo v kategoriji Darovalci postali LJUDJE ODPRTIH ROK.

Darovalci ste vi vsi – podporniki, predavatelji, poslušalci, donatorji. Hvala vam!

GALERIJA SLIK

Postanite tudi vi del moje zgodbe.

Hvala, brez vas mi ne bi uspelo.

Te poti si verjetno ne bi utirala, če ne bi ob njej stal njen čudoviti oče, ddr. Matjaž Mulej, profesor in raziskovalec teorije sistemov, inovacij, podjetništva in družbene odgovornosti. Prvo desetletje novega tisočletja se je kalila ob boku karizmatičnega človeka idej, guruja kreativnosti jugovzhodne Evrope, Dragana Sakana, ki ga ima za svojega drugega očeta. To, da je leta 2003 pripeljala dr. Edwarda de Bona prvič v Slovenijo, ji je spremenilo življenje in ob vsakem križanju poti se počuti bogatejša. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez njenega zlatega moža.

Z Nastjo se lahko povežete tudi na LinkedIn-u: tukaj.