fbpx

Poslanstvo Nastje Mulej je spraviti kreativno razmišljanje v šole (kot samostojni predmet) in v organizacije (kot poklic ‘idejnik’). Na svoji poti pa ni sama.  Postanite tudi vi del te pozitivne zgodbe! S skupnimi močmi do revolucije o razmišljanju.

KREATIVNE REŠITVE →
MISLEC

Edward de Bono

Svetovna avtoriteta na področju kreativnega razmišljanja in neposrednega poučevanja razmišljanja kot spretnosti.

Zdravnik in psiholog dr. Edward de Bono, ki se najraje predstavi kar kot mislec in razmišljevalec, je vodilna svetovna avtoriteta na področju kreativnega razmišljanja in neposrednega poučevanja razmišljanja kot spretnosti. S pomočjo svojih metod uči generirati ideje, ustvarjalno in domiselno razmišljati ter uporabljati možgane na drugačen način, kot smo se jih ”učili” uporabljati. Edinstveno zanj je, da lahko enakovredno dela z učenci, direktorji največjih korporacij ter z vladnimi ustanovami. Napisal preko 80 knjig, ki so prevedene v več kot 40 jezikov. Bil je povabljen na predavanja v vsaj 55 držav, osemkrat tudi v Slovenijo (2003, 2005, dvakrat 2010, 2012, 2014, 2015 in 2016).

Več o tem neverjetnem mislecu si lahko preberete na www.debono.com

Edward de Bono v Sloveniji

De Bono je prvič obiskal Slovenijo avgusta 2003 kot glavni govornik na mednarodnem interdisciplinarnem srečanju za spodbujanje kreativnosti z vseh področij človeškega duha, New Moment Ideas Campus v Piranu. Z veseljem se je vrnil na naslednji Ideas Campus avgusta 2005 in ostal več dni.

Januarja 2010 je predaval 500 poslušalcem iz vse države na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, septembra 2010 je govoril 330 menedžerjem na Jesenskem srečanju Združenja Manager v Portorožu, oktobra 2010 pa 100 oboževalcem v Tehnološkem parku v Ljubljani. V Slovenijo je prišel za 10 dni, kajti pripotoval je, da Nastjo Mulej, Bojano Tancer in sodelavce nauči orodij za poučevanje razmišljanja otrok v šolah (CoRT). Takrat se je srečal tudi s predsednikom države, dr. Danilom Türkom, predsednikom državnega sveta, mag. Blažem Kavčičem, ministrom za šolstvo in šport, dr. Igorjem Lukšičem, ter vodjo Urada za razvoj šolstva, dr. Andrejo Barle Lakota.

Septembra 2012 je spoznal podpredsednika državnega zbora, Jakoba Presečnika, in župana Ljubljane, Zorana Jankovića, odgovarjal na vprašanja 150 največjih privržencev in predaval 150 udeležencem konference POMP.

Septembra 2014 je bil osrednji govornik na 4. konferenci o kreativnosti v Murski Soboti (130 udeležencev), na 2. kadrovski konferenci Sklada RS za kadre in štipendije (500 udeležencev) ter na posvetovanju sekcije Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (180 udeležencev), srečal pa se je tudi s šolniki, ki poučujejo razmišljanje po njegovih metodah CoRT (100 udeležencev). Predaval je poslancem in zaposlenim Državnega zbora (40 udeležencev) in se srečal z njihovim predsednikom, dr. Milanom Brglezom.

Junija 2015 je prišel kot Ambasador znanosti na Akademsko gospodarski kongres, ki ga je organizirala Life Learning Academia, v tednu dni svojega obiska pa se je srečal tudi z razmišljevalci v Kopru, Ljubljani in Kranju. Na ta kongres se je vrnil tudi junija 2016.

Kratek življenjepis

Edward de Bono se je rodil 19. maja 1933 na Malti. Med vojno je obiskoval St Edward’s College, potem pa Univerzo na Malti. Diplomiral je na medicinski fakulteti in delal kot kardiolog, potem pa nadaljeval šolanje v Oxfordu, kjer je dobil častno diplomo iz psihologije in fiziologije, kasneje še doktorat iz medicine. Ima tudi doktorat Univerze v Cambridgu. Služboval je na univerzah v Oxfordu, Londonu, Cambridgu in Harvardu. Več o tem neverjetnem mislecu, si lahko preberete na www.debono.com

HITRE POVEZAVE

Izberite primerno rešitev za svoje razmišljanje!

ikona-1

Hitre povezave do vsebin šest klobukov razmišljanja – prijavite se na delavnico, naročite moderiranje sestanka, ali kupite knjigo.

METODADELAVNICASESTANEK
ikona-2

Hitre povezave do vsebin pozitivna revolucija – obiščite predavanje,  kupite knjigo in prispevajte k ustvarjanju boljšega sveta.

METODAPREDAVANJEKNJIGA
ikona-3

Hitre povezave do vsebin enostavnost v razmišljanju – prijavite se na delavnico, kupite knjigo in uspešno poenostavite svoje razmišljanje.

METODADELAVNICAKNJIGA
ikona-4

Hitre povezave do vsebin za šol(anj)e mladih metoda CoRT – obiščite delavnico, kupite knjigo in pripravite otroke na samostojnost.

METODADELAVNICAKNJIGA
ikona-5

Hitre povezave do vsebin lateralno razmišljanje – prijavite se na delavnico, naročite moderiranje sestanka, ali kupite knjigo.

METODADELAVNICASESTANEK
ikona-6

Hitre povezave do odgovora – Kako imeti ustvarjalne ideje? – prijavite se na delavnico, ali kupite knjigo in se naučite ustvarjalnosti.

METODADELAVNICAKNJIGA