fbpx

Kontaktirajte nas

So vas moje kreativne rešitve prepričale? Kontaktirajte me in se prijavite na delavnico v terminu, ki vam ustreza.

PRIVOŠČI SI KNJIGO →ŽELIM SE PRIJAVITI →

  Povpraševanje za delavnico, predavanje ali sestanek.
  • Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja akademije UMNA.

  O DELAVNICI

  Šest klobukov razmišljanja

    POVPRAŠEVANJE
   • Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja akademije UMNA.

   Skupaj razmislimo o vseh vidikih problema, preden sprejmemo odločitev 
   – ne pa da se prepiramo, kdo ima prav.

   Šest klobukov razmišljanja je metoda paralelnega razmišljanja, pri kateri vsi sodelavci istočasno osredotočeno razmišljajo na isti način, v skladu z enakim klobukom, ki predstavlja simbol za vrsto razmišljanja. To je veliko bolj učinkovito razmišljanja od tistega, kjer vsi hkrati razmišljajo o vsem ali pa si nasprotujejo.

   Prednosti paralelnega razmišljanja:

   • Naše razmišljanje razporedi, da razmišljamo samo o eni zadevi naenkrat.
   • Nakaže, kateri način razmišljanja bomo uporabili v naslednjem koraku in to vljudno prosi.
   • Omogoči, da se enodimenzionalno razmišljanje razširi v mnogo-dimenzionalnega.
   • Dovoli čas za čustva in za kreativnost.
   • Išče prednosti, ne samo slabosti.
   • Občutno skrajša sestanke in čas za sprejemanje odločitve.
   • Omogoči sodelovanje vseh udeležencev.

   Vsebina delavnice (od 9 do 30 ur):

   • UVOD – Kako razmišljamo in kakšno je tradicionalno razmišljanje?
   • ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA – Modri klobuk (vodenje), beli klobuk (informacije), rdeči klobuk (čustva), rumeni klobuk (prednosti), črni klobuk (slabosti) in zeleni klobuk (ideje).
   • KAKO IN KDAJ UPORABLJAMO KLOBUKE?Posamezno (samo enega), sistematično (strateški sestanek, izboljšava postopka, reševanje težave, generiranje in ocenjevanje idej), individualno (ocenjevanje, presojanje), v pogovoru (pregled dela zaposlenega), na sestankih.
   • NAMEN DELAVNICE – Spoznati vseh šest načinov (klobukov) razmišljanja, iztisniti največ iz vsakega posameznega načina in od vsakega posameznika, vaditi osredotočeno paralelno razmišljanje na konkretnih primerih sestankov, spoznati osnove lateralnega načina razmišljanje (v primeru podaljšane delavnice).

   Kaj lahko pričakujete od delavnice:

   • Bolje bodo spoznali sebe in svojo delovno ekipo ter načine bolj uspešnega komuniciranja.
   • Na začetku se bo udeležencem zdelo čudno, otročje, lahko…, vendar bodo na koncu dojeli, da uspešen rezultat od njih zahteva veliko discipline (časa, tehnike in fokusa).
   • Naučili in vadili bodo metodologijo tovrstnega, paralelnega razmišljanja.
   • Vsakdo lahko osvoji veščino paralelnega razmišljanja, vendar to zahteva nekaj vaje.

   Termin in podrobnosti:

   • DELAVNICA ZA PODJETJA poteka po njihovi izbiri. Priporočljiva je rezervacija termina vsaj 3 mesece vnaprej. Zaželeno je, da sodeluje enotna delovna skupina skupaj z vodjem. Sprejemamo največ 15 ljudi, sicer so potrebne prilagoditve. Za optimalno učinkovitost mora delavnica potekati vsaj 8 ur dela plus odmori. Idealno je izvesti vsaj 3 srečanja po 5 ur, kajti ponotranjenje spremembe zahteva čas.
   • DELAVNICA ZA POSAMEZNIKE iz vseh vetrov, ki ne morejo potegniti tima za seboj, ali pa ga nimajo, poteka občasno.

   Prihodnja delavnica Šest klobukov razmišljanja za posameznike, ki pridejo brez tima, bo spet izvedena: v dveh vikendih, ali 15. in 22. maja od 9h do 18 ali pa v petek od 18h do 21h (14. in 21. 5.), v soboto od 9h do 12h (15. in 22. 5.) in v nedeljo od 18h do 21h (16. in 23. 5.). V obeh primerih bodo 15-minutni odmori na uro in pol. Izbrali bomo tisto različico, ki bo ustrezala več udeležencem. Na daljavo, a zelo interaktivno, po uradnem licenciranem, uvoženem in prevedenem gradivu, ki ga boste dobili vnaprej. Skupaj 18 polnih ur z domačo nalogo med prvim in drugim srečanjem. Cena: 300,00 € z vključenim DDV za vse – licencirano, uvoženo in prevedeno gradivo, navdihujočo izvedbo, mednarodno potrdilo in nekaj presenečenj.

   HITRE POVEZAVE

   Izberite primerno rešitev za svoje razmišljanje!

   ikona-1

   Hitre povezave do vsebin šest klobukov razmišljanja – prijavite se na delavnico, naročite moderiranje sestanka, ali kupite knjigo.

   METODADELAVNICASESTANEK
   ikona-2

   Hitre povezave do vsebin pozitivna revolucija – obiščite predavanje,  kupite knjigo in prispevajte k ustvarjanju boljšega sveta.

   METODAPREDAVANJEKNJIGA
   ikona-3

   Hitre povezave do vsebin enostavnost v razmišljanju – prijavite se na delavnico, kupite knjigo in uspešno poenostavite svoje razmišljanje.

   METODADELAVNICAKNJIGA
   ikona-4

   Hitre povezave do vsebin za šol(anj)e mladih metoda CoRT – obiščite delavnico, kupite knjigo in pripravite otroke na samostojnost.

   METODADELAVNICAKNJIGA
   ikona-5

   Hitre povezave do vsebin lateralno razmišljanje – prijavite se na delavnico, naročite moderiranje sestanka, ali kupite knjigo.

   METODADELAVNICASESTANEK
   ikona-6

   Hitre povezave do odgovora – Kako imeti ustvarjalne ideje? – prijavite se na delavnico, ali kupite knjigo in se naučite ustvarjalnosti.

   METODADELAVNICAKNJIGA