fbpx

Šest medalj vrednosti – novost pri nas! Poskusna delavnica, vsako popoldan od 21. 2. do 28. 2.

Šest medalj vrednosti – novost pri nas! Poskusna delavnica, vsako popoldan od 21. 2. do 28. 2.
Šest medalj vrednosti – novost pri nas! Poskusna delavnica, vsako popoldan od 21. 2. do 28. 2.

Od 24. 11. 2020 sem licencirana (Master) trenerka za najnovejšo de Bonovo metodologije: Šest medalj vrednosti. Ker je prepoznavanje vrednosti ključno gonilo organizacijskega uspeha.

Ker moram vaditi, organiziram delavnico za poskusne zajčke, ki so že bili na vsaj dveh celovitih de Bonovih usposabljanjih (Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje I in II, Moč zaznavanja, Enostavnost, CoRT 1 in 4, 2 in 3).

Ključ pri sprejemanju odločitev, ki bodo prinesle največjo vrednost, je v ustvarjanju okvirja, ki je dovolj specifičen za dodajanje pomena, hkrati pa dovolj prožen, da se lahko širi in krči z vsakim posameznim izzivom. Dovolj trden okvir v podporo temu vašemu trudu boste našli v metodologiji Šest medalj vrednosti™ (Six Value Medals ™) dr. Edwarda de Bona.

Veščine, ki se jih naučijo v programu Šest medalj vrednosti, ljudem pomagajo:

  • hitro, a temeljito poiskati vrednosti in vrednote,
  • določiti, katere vrednosti in vrednote so najpomembnejše, nato pa
  • zagotoviti, da se najvišje vrednosti in vrednote obravnavajo in maksimirajo na vsakem koraku.

Kot da bi nadeli očala s šestimi lečami, po eno za vsako od šestih pomembnih vrednotnih kategorij:

  • Zlata medalja: Zlato je dragoceno, ljudje prav tako. Zlata medalja sprašuje, kaj je pomembno za ljudi? Človeške vrednosti in vrednote vključujejo ponos, dosežke, občutek pripadnosti, upanje, zaupanje in rast.
  • Srebrna medalja: Srebro vpliva na organizacijo. Kaj je pomembno za organizacijo? Kakšni so naši cilji kot podjetja in kako nam bodo bodoči ukrepi pomagali ali nas ovirali pri uresničevanju teh ciljev?
  • Jeklena medalja: Jeklo mora biti čim močnejše. Jeklena medalja sprašuje, kakšne so posledice za kakovost? Kako bo odločitev vplivala na kakovost našega dela?
  • Steklena medalja: Steklo ima lahko obliko številnih funkcionalnih, pogosto lepih in barvitih predmetov. Steklena medalja zajema spremembe, inovacije, preprostost in ustvarjalnost.
  • Lesena medalja: Les poudarja ekološke vrednosti in vrednote v najširšem smislu. Ali imamo po tej poti pozitiven ali negativen vpliv na okolje?
  • Medeninasta medalja: Medenina je videti zlato, vendar ni. Vrednosti medeninastih medalj preučujejo videz in zaznavanje. Kako se bo to dejanje razlagalo?

Organizacije prepogosto ne morejo izraziti osnove za svoje odločitve. Posledično ljudje morda ne bodo opazili in razrešili sporov v vrednostih, ki negativno vplivajo na zaposlene, organizacijo, stranke, odnose v skupnosti in še več. Do zdaj ni bilo konkretnega načina za oceno vpliva odločitve na naše poskuse ustvarjanja in zaščite vrednosti. Ko lahko zaposleni skenirajo, prepoznajo in dajo prednost vrednostim, postanejo ključni partnerji za rast vašega podjetja.

Komu je namenjeno: vsakemu vodju, katerega naloga je razjasnitev in uporaba vrednosti za sprejemanje boljših poslovnih odločitev.


Ta, druga poskusna delavnica pa je namenjena: vsem, ki so bili že na vsej dveh drugih celovitih de Bonovih usposabljanjih (Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje I in II, Enostavnost v razmišljanju, Moč zaznavanja, CoRT 1 in 4, CoRT 2 in 3) in se želijo naučiti nečesa spet novega ter hkrati meni pomagati pri urjenju veščine.

Srečanja prek Zooma bodo vsak dan med zimskimi počitnicami od 17h do 19h, med vikendom od 19h do 21h. Prijave na info@nastjamulej.com.