fbpx

Lateralno razmišljanje,
Edward de Bono

24,00 

Posodobljen prevod knjige Lateralno razmišljanje – korak za korakom je izšla na Svetovni dan kreativnosti in inovativnosti: 21. aprila 2021. Naročite jo zdaj!

Lateralno razmišljanje – korak za korak je učbenik za učenje in urjenje kreativnosti, ki prinaša zelo konkretne vaje in natančna navodila.

Za kreativnost, inovativnost in učinkovitost

Kaj danes potrebujejo podjetja in organizacije, ekipe in ljudje? Potrebujejo dokazano delujoče načine za kreativno soočanje z izzivi, učinkovito reševanje težav, enostavno iskanje novih možnosti in priložnosti, prelomne ideje. Potrebujejo nov način razmišljanja, ki odpira vrata, za katera niso niti vedeli, da obstajajo. Potrebujejo Lateralno razmišljanje.

Ljudje kreativnosti običajno obravnavajo kot nekaj, kar je sicer zaželen, a dosegljivo samo z nejasnim prigovarjanjem. Pa vendar razvijanje prelomnih idej ne rabi biti rezultat sreče ali čudeža, naključja ali napake. Preizkušene metode lateralnega razmišljanja, ki jih je razvil dr. Edward de Bono, zagotavljajo nameren, sistematičen proces, katerega rezultat je inventivno razmišljanje.

Danes sta boljša kakovost in boljše izvajanje storitev nujna, a ne zadostujeta. Kreativnost in inovativnost sta edina dva motorja, ki bosta peljala v trajni, globalni uspeh.

Poštnina in DDV sta vključena v ceno.

Opis

»Veliko dolgujemo de Bonu, ker nas vztrajno opominja, da je razmišljanje veščina in da ga zato lahko tudi izboljšamo.« Psychology Today

Lateralno razmišljanje – za razmišljanje izven ustaljenih vzorcev

Raziskave možganov, ki jih je opravljal dr. Edward de Bono, so ga vodile k odkritju, da so možgani sistem, ki se sam organizira ter rutinsko organizira vsak vložek, vsako novo informacijo v vzorec, ki že obstaja. Možgani niso narejeni tako, da bi bili ustvarjalni.

De Bono je razvil orodja lateralnega razmišljanja, ki nam pomagajo, da se prebijemo lateralno, od strani, preko uveljavljenih vzorcev, torej da odpremo nove zaznave, koncepte in ideje. Geslo Lateralno razmišljanje je bilo že leta 1972 vključeno v Oxford English Dictionary, kjer je opisana kot »način razmišljanja, ki išče rešitve neukrotljivih problemov na neortodoksne metode ali z elementi, ki bi jih običajno z logičnim razmišljanjem prezrli.«

“Namen razmišljanja ne bi smel biti, kdo ima prav, ampak biti učinkovit.” Edward de Bono

Na 230 straneh spremljate razlago o delovanju svojim možganov, ki se sami organizirajo v rutinske vzorce, spoznavate tehnike, da to namerno presežete – kadar ustvarjalno razmišljanje, nove ideje, koncepte, alternative zares potrebujete, ter mnoge vaje, da vam tovrstno razmišljanje preide v navado. Knjigo lahko plačate tudi enostavneje, ceneje in hitreje s pomočjo Hal mBills in pripadajoče QR kode! Poiščite pripadajočo QR kodo na fotografiji izdelka.

Avtor: dr. Edward de Bono | Prevajalka: mag. Nastja Mulej | Lektorica: Mojca Osvald, prof. sl. j. | Recenzent: ddr. Matjaž Mulej | Jezik: Slovenščina | Število strani: 230