fbpx

Danes praznuje dr. Edward de Bono

Danes praznuje dr. Edward de Bono
Danes praznuje dr. Edward de Bono

Danes praznuje 88. rojstni dan eden od 50 največjih poslovnih ‘gurujev’ (ne mara(m) tega izraza, a tako so ga poimenovali). Eden od 250 ljudi, ki so najbolj pripomogli človeštvu. Oče lateralnega razmišljanja. Ded pozitivne psihologije. Avtor metodologije Šest klobukov razmišljanja. Svetovna avtoriteta kreativnega razmišljanja in poučevanja razmišljanja kot veščine (kompetence). Nominiran za Nobelovo nagrado tako za ekonomijo kot za mir. Zdravnik in psiholog dr. Edward de Bono, ki se najraje predstavlja kot razmišljevalec (thinker). 

Za njegov rojstni dan vam podarjam njegovo najbolj slavno delo (sicer 54. po vrsti): Šest klobukov razmišljanja ob nakupu enako znamenite knjige Lateralno razmišljanje – korak za korakom, katere posodobljen ponatis je izšel prejšnji mesec.

Če obvladate orodja lateralnega razmišljanja, si znate sami zamisliti in ustvariti sveže, prelomne ideje. Z uporabo metodologije Šest klobukov razmišljanja pa boste vodili učinkovite, konstruktivne sestanke. Z obema ključnima tehnikama boste ne samo razmišljali ‘out of the box’ oz. ‘izven cone udobja’, ampak boste novosti tudi udejanjali!

Podrobnosti in naročila: https://www.nastjamulej.com/izdelek/lateralno-razmisljanje-o-knjigi/.

Če želite izvedeti več o dr. de Bonu, mi pišite, da vam pošljem predgovor h knjigi Paralelno razmišljanje

Če še nimate, pa želite, pa mi pišite tudi, da vam pošljem zapise njegovih predavanj v Sloveniji. Osemkrat je bil naš gost! Hvala za vašo pozornost! Danes je lepši dan!