fbpx

Dvignite učinkovitost vaših sestankov, zagotovite si konkurenčno prednost, tako da sodelavce povežete v celoto in zagotovite kreativne rešitve znotraj vašega podjetja. Naročite moderiranje sestanka z mag. Nastja Mulej.

ŽELIM MODERIRANJE →
O MODERIRANJU SESTANKA

Za razliko od tradicionalnega, vertikalnega, logičnega razmišljanja poskusimo izzivati in spodbijati ustaljeno, da pridemo do popolnoma novih rešitev izven ustaljenih vzorcev.

So trenutki, ko potrebujete nove ideje. Rešitve, izboljšave, priložnosti… Na njih čakate, pa ne pridejo same od sebe. Usedete se s sodelavci, vendar so preveč kritični, da bi bili učinkoviti. Trudite se z viharjenjem možganov (brainstorming), pa se samo pogledujete, ker ne veste, kaj bi rekli. Izgubili ste veliko časa, zapletli ste se v konflikt, grabi vas panika, novih idej pa od nikoder. V takšnih primerih je dobro, da si naročite zunanjega moderatorja, ki je neodvisen od vsebine razmišljanja, a hkrati mojster oblike razmišljanja.

Moderator je posameznik, ki pomaga skupinam in organizacijam, da delujejo učinkoviteje, in da njihovi člani oziroma zaposleni sodelujejo tako, da se med seboj dopolnjujejo. Moderiranje skupinskih procesov ustvarjajo sinergijo. Ustvarja komunikacijsko okolje, v katerem lahko vsakdo razkrije svojo resnico in spoštuje resnico drugih. Ker je »nepristranski« do vsebine skupinskih procesov in v njih ne sodeluje s svojimi osebnimi stališči, se lahko zavzema in poskrbi za izvedbo nepristranskih, odprtih in celovitih postopkov skupinskega dela, ki skupini omogočijo doseči zastavljeni cilj.

Moderiranje je spodbujanje in usmerjanje ustvarjalnega razmišljanja v okviru skupinskega procesa, katerega cilj je porajanje idej ali sprejemanje odločitev. Pri moderiranju gre za voden način komunikacije v skupini, v kateri je z namenom doseči dogovorjeni cilj skupinskega dela vsak član ves čas popolnoma osredotočen nase in na druge člane skupine. (iz Priročnika za moderatorje, Cirila Toplak in soavtorji, november 2002).

Mag. Nastja Mulej, je tudi članica Društva moderatorjev Slovenije in edina slovenska licencirana mojsterska trenerka de Bonovih metod:
Šest klobukov razmišljanja,
Lateralno razmišljanje,
Moč zaznavanja,
Šest medalj vrednosti in
Enostavnost razmišljanja.

Prav tako se je izmojstrila v vodenju delavnic in sestankov po metodah Dimis Michaelides:
I.D.E.A.S.,
12 dejavnikov inoviranja.

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami vam bo pomagala strukturirati vaše razmišljanje, urediti vaše sestanke, obogatiti rezultate vaših srečanj ter skrajšati čas trajanja.

 

Na začetku bo vzpostavila:

Disciplino fokusa: zakaj smo tu, o čem razmišljamo, kakšna je definicija položaja, katere so alternativne definicije, kaj želimo doseči, kje želimo končati, kakšno je ozadje razmišljanja.

Disciplino tehnike: kakšen je načrt za zaporedje smeri razmišljanja, ki jih bomo uporabljali, ker ljudje lažje razmišljajo, če poznajo urnik.

Disciplino časa: koliko časa bomo potrebovali in porabili za vsak posamezen korak in koliko časa za celoten sestanek.

Med sestankom oziroma seanso razmišljanja bo ohranjala disciplino, skrbela za motivacijo in sodelovanje ter zagotavljala, da se udeleženci držijo primernih in dogovorjenih metod in operacij.

Na koncu razmišljanja pa bo spodbudila člane omizja, da se dogovorimo:

1. kaj smo dosegli,
2. kakšen je rezultat,
3. kakšen je zaključek,
4. kakšen je cilj,
5. kakšna je rešitev in
6. kaj so naslednji koraki.

Sestanek bo veliko bolj strukturiran in sistematičen, odnosi konstruktivni in kreativni, sodelavci pa fokusirani in sodelovalni.

  • TERMIN – po izbiri.
  • VELIKOST SKUPINE – Največ 9 ljudi, idealno za podjetje je, če so čim bolj raznoliki, da se poveča zorni kot vpletenih vidikov. Če jih je več, malce spremenimo izvedbo.

Prijavite se v spodnjem obrazcu:

    Prijava na delavnico, predavanje ali sestanek.
    1. *
    1. Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja akademije UMNA.